Vad kostar en hjärtstartare

Vad kostar en hjärtstartare

På denna sida

  • Vad är priset för en bra hjärtstartare?
  • Kan man köpa en hjärtstartare privat?
  • Pris för att hyra eller köpa en hjärtstartare till föreningen
  • Använda hjärtstartare utan utbildning?
  • Aktuella priser för hjärtstartare

Vad är priset för en bra hjärtstartare?

Hjärtstartare finns i flera olika modeller och prisklasser och priset varierar även beroende på om man hyr eller köper. Om ni väljer att hyra en hjärtstartare erbjuder vi lösningar för så lite som 299kr/månad. Vi erbjuder även hjärtstartare att köpa från 13 900kr. Alla våra hjärtstartare är bra alternativ och en god investering för såväl privatpersoner som företag och föreningar, det viktigaste är att det finns en hjärtstartare. Att ha en hjärtstartare till hands vid ett plötsligt hjärtstopp kan mycket väl vara skillnaden mellan liv och död.
 
Förutom själva hjärtstartaren bör man även se över en lösning för att förvara apparaten på bästa sätt. Miljöer som till exempel byggarbetsplatser kan kräva att hjärtstartaren förvaras på ett säkert men fortfarande tillgängligt sätt. Bäst är att placera hjärtstartaren utomhus, tillgänglig för så många som möjligt under hela dygnet.
 
Läs mer om våra förvaringslösningar
 
*priserna som nämns gäller i maj 2023 och dessa kan komma att förändras framåt

Kan man köpa en hjärtstartare privat?

Självklart kan ni det! Vi behöver få ut fler hjärtstartare i samhället, inte allra minst till privata bostäder. Ett plötsligt hjärtstopp kan inträffa när som helst på dygnet och vem som helst kan drabbas. Något som är bra att tänka på om ni planerar att sätta upp en hjärtstartare hemma är att placera den så att den är åtkomlig för så många som möjligt och att den inte ska låsas in.
 
Vid ett olyckstillfälle handlar det om ett fåtal minuter för att kunna stabilisera hjärtrytmen, tid som inte hinns med att läggas på att leta fram hjärtstartaren. Märk gärna ut platsen för apparaten med en tydlig skylt och informera alla familjemedlemmar och grannar om var hjärtstartaren finns.

Pris för att hyra eller köpa en hjärtstartare till föreningen

Att sätta upp en hjärtstartare i bostadsrättsföreningen, i båtklubben, stallet eller på andra platser där ni vistas mycket på fritiden är en smart idé! Hjärtstopp kan drabba vem som helst, när som helst och därför är det så viktigt att veta att det finns en hjärtstartare i närheten av platser där man vistas ofta. Priset för hjärtstartaren delas på alla medlemmar i föreningen, vilket gör att det blir en billig livförsäkring.
 
Väljer ni att hyra en hjärtstartare så sprider ni ut kostnaden över tid och betalar månadsvis för service och support. Köper ni istället hjärtstartaren så blir det initiala priset ni betalar idag för hjärtstartaren högre och ni får själva se till att underhålla apparaten enligt tillverkarens rekommendationer.
 
En bostadsrättsförening där många hushåll ofta befinner sig nära varandra delar med fördel på en hjärtstartare där alla boende är informerade om var apparaten sitter och hur den fungerar. Varför inte gå en utbildning i HLR med hjärtstartare tillsammans varje år? Nya medlemmar får på så sätt både ta del av kunskapen kring livräddning vilket gynnar alla i föreningen, och får samtidigt möjlighet att lära känna fler medlemmar.
 
Läs mer om hjärtstartare till bostadsrättsförening

Använda hjärtstartare utan utbildning

Vem som helst ska kunna använda en hjärtstartare, med hjälp av guidning genom hela processen av apparaten i sig. Vid ett plötsligt hjärtstopp är det viktigt att larma räddningstjänst men att inte invänta ambulans innan behandling påbörjas.
 
Även om alla kan använda en hjärtstartare, så rekommenderar vi att man går en utbildning i HLR med hjärtstartare av flera anledningar. Dels ger en utbildning självförtroende att rycka in vid ett olyckstillfälle vilket är en trygghet för alla runtomkring. En utbildning gör även att det går snabbare att komma i gång med behandling av hjärtstoppet, vilket ökar chanserna att rädda liv. För privatpersoner gäller rekommendationerna att utföra en utbildning i HLR årligen.
 
Läs mer om att använda hjärtstartare utan utbildning