Vilken hjärtstartare ska man välja

Vilken hjärtstartare ska man välja

På denna sida

  • Jämförelse hjärtstartare
  • Vad är hjärtstartarregistret
  • Vilka hjärtstartare är bäst
  • Kan man köpa hjärtstartare privat
  • Vad kostar det att hyra en hjärtstartare

Utan påbörjad behandling vid plötsligt hjärtstopp minskar chansen att överleva med 10% per minut.
 
Dock finns det stora möjligheter till överlevnad om larm, behandling med HLR och hjärtstartare används under de första minuterna efter ett hjärtstopp.

Jämförelse hjärtstartare

På marknaden finns många hjärtstartare att välja bland och viktigast är förstås att välja någon, då vi behöver få ut fler hjärtstartare i samhället.
 
Förutom att se till att hjärtstartarna blir fler, vill vi verka för att göra fler av dem som redan finns mer tillgängliga dygnet runt, samt att fler av dem registreras i hjärtstartarregistret.
 

Samaritan PAD 500P

Samaritan PAD 500P analyserar automatiskt, gör automatiska självtester och ger feedback för bröstkompressionernas djup och hastighet kontinuerligt under användning genom audiovisuella instruktioner.
 
Denna hjärtstartare har en av marknadens lägsta underhållskostnader och följer HLR rådets riktlinjer. Hjärtstartaren Sam 500P är lättanvänd för lekmän och inga extra tillbehör krävs.
 
Läs mer om Samaritan PAD 500P
 

Samaritan PAD 360P

Samaritan PAD 360P är en helautomatisk hjärtstartare som är lätt att använda. Denna hjärtstartare guidar också användaren genom händelseförloppet och är speciellt framtagen för offentligt bruk.
 
Hjärtstartaren Sam 360P analyserar automatiskt, gör automatiska självtester och följer HLR rådets riktlinjer.
 
Läs mer om Samaritan PAD 360P
 

Samaritan PAD 350P

Samaritan PAD 350P är en halvautomatisk hjärtstartare, även denna framtagen för offentligt bruk. Hjärtstartaren guidar användaren, analyserar automatiskt och genomför självtester automatiskt.
 
Sam 350P följer HLR rådets riktlinjer och är lätt att bära och förvara.
 
Läs mer om Samaritan PAD 350P
 

Vad är hjärtstartarregistret?

Sveriges hjärtstartarregister ägs av Svenska rådet för hjärt- och lungräddning (HLR-rådet) och dess syfte är att alla publika hjärtstartare ska registreras. Detta innebär att hjärtstartarna blir synliga på en karta, vilket hjälper livräddare och larmcentral att hitta dem i fall av olyckshändelse.
 
I och med att det är kritiskt att få behandling inom ett par minuter från det att ett hjärtstopp inträffar, behövs fler hjärtstartare placeras ut runtom i Sverige då många hjärtstopp sker i hemmet.
 
Registrera din hjärtstartare kostnadsfritt

Vilka hjärtstartare är bäst?

En av världens största tillverkare av hjärtstartare är Stryker. Stryker erbjuder hjärtstartare med hela åtta års garanti, en av de längsta i världen. Dessa hjärtstartare har hög kvalitet och pålitlighet samt är tillverkade i EU med europeiska komponenter.
 
Oavsett vilken hjärtstartare du väljer, är det bra att ha gått en kurs i HLR med hjärtstartare, för att få testa på hur det är att använda den. Även om vissa hjärtstartare guidar användaren genom hela förloppet, kan det kännas ovant om man aldrig gått igenom apparatens funktioner innan ett kritiskt läge inträffar.

Kan man köpa hjärtstartare privat?

Absolut kan du ha en hjärtstartare hemma, det är faktiskt fördelaktigt då 2/3 plötsliga hjärtstopp sker i hemmet och närheten till en hjärtstartare är livsviktig.
 
Vissa hjärtstartare erbjuder vägledning på flera olika språk vilket gör dem lätta att använda av många. Viktigt att tänka på är placeringen av hjärtstartaren, då den inte ska ligga undanstoppad eller inlåst.
 
Bäst är om den är tydligt markerad, gärna placerad utomhus för att fler ska kunna komma åt den under dygnets alla timmar.

Vad kostar det att hyra en hjärtstartare?

Att hyra en hjärtstartare innebär att du får både support och service inkluderat. Vissa hjärtstartarpaket erbjuds utan bindningstid och kommer med försäkring som tillval.
 
ViaMedici har flera hjärtstartarpaket för hyra med olika förvaringslösningar för inom- och utomhusbruk. Vi rekommenderar att placera hjärtstartaren utomhus med en säker förvaringslösning anpassad för väder och vind.
 
Läs mer om ViaMedicis hyrespaket