Chat with us, powered by LiveChat

Om oss

Vi är ViaMedici. Vi är ambulanssjuksköterskor, hjärtläkare, och experter – men i grund och botten är vi medmänniskor. Vi fick nog av att behöva säga ”Tyvärr, vi kom försent, det fanns inget mer vi kunde göra”. Vi ville se förändring.

Björn Jadeland

Grundare

jadeland@viamedici.se

Anders Book

Utbildare

book@viamedici.se

Marie Wennerholm

Administration/Säljare

wennerholm@viamedici.se

Vår historia

9600 människor som årligen avlider av plötsligt hjärtstopp är för många. Med lite medmänsklighet, mod, utbildning och hjärtstartare hade flertalet av dessa kunnat räddas. ViaMedici startades 2006 med visionen att det ska finnas en hjärtstartare till hands oavsett var man befinner sig.

Idag har vi placerat ut mer än 8000 hjärtstartare i landet, och utbildat tusentals människor till att göra det viktiga arbetet i väntan på att ambulansen ska komma. På så sätt kan vem som helst vara den som blir den avgörande faktorn i arbetet med att rädda ett liv. Vi kan inte rädda alla människor – men vi kan rädda betydligt fler än vad vi gör idag.

Kundcase — Wellness Studio

Wellness Studio berättar: ”Målsättningen är att ha hjärtstartare på alla våra anläggningar” På Wellness Studio Alvesta i februari 2019 skedde det. En medlem föll ihop av ett hjärtstopp. Eva hade turen att befinna sig på rätt plats, där både rätt utrustning och rätt kunskap fanns. Andra medlemmar och personal med hjärtstartare kunde ingripa direkt och Eva överlevde sitt hjärtstopp.

Se filmen

Kontakta oss