OM OSS

hlr utbildning

Om oss

Vi är ViaMedici. Vi är ambulanssjuksköterskor, hjärtläkare, och experter – men i grund och botten är vi medmänniskor. Vi fick nog av att behöva säga ”Tyvärr, vi kom försent, det fanns inget mer vi kunde göra”. Vi ville se förändring.

 

  • Sedan år 2006 har vi placerat ut över 8000 hjärtstartare och utbildat tusentals människor i hjärt-och lungräddning.
  • Hyr hjärtstartare och boka HLR-utbildning. Vi hjälper er att förbereda er om olyckan är framme – kontakta oss idag för frågor eller offert.
Björn web small

En förmån att få hjälpa

”Med min bakgrund från ambulanssjukvården har jag en ryggsäck med både trevliga och otrevliga händelser. Det är klart att jag valde mitt yrke utifrån ett engagemang om att vilja hjälpa och göra gott. Jag har valt att låta detta engagemang följa med i ViaMedici och har även smittat alla mina medarbetare.”

 

”Det värmer gott i ett gammalt ambulanshjärta och det är inte ett arbete, utan en förmån att få hjälpa.”

 

Björn Jadeland, Ambulanssjuksköterska ViaMedici

HLR utbildning

Vår historia

9600 människor som årligen avlider av plötsligt hjärtstopp utanför sjukhus är för många. Med lite medmänsklighet, mod, utbildning och hjärtstartare hade flertalet av dessa kunnat räddas. ViaMedici startades 2006 med visionen att det ska finnas en hjärtstartare till hands oavsett var man befinner sig.

 

Idag har vi placerat ut mer än 8000 hjärtstartare i landet, och utbildat tusentals människor till att göra det viktiga arbetet i väntan på att ambulansen ska komma. På så sätt kan vem som helst vara den som blir den avgörande faktorn i arbetet med att rädda ett liv. Vi kan inte rädda alla människor – men vi kan rädda betydligt fler än vad vi gör idag.

Kontakta oss idag

Vi svarar på er förfrågan så snabbt vi kan!