Hjärtstartare pris

Hjärtstartare pris

På denna sida

  • Vad kostar en hjärtstartare
  • Både för företag och privatpersoner
  • Hyra eller köpa en hjärtstartare

Vad kostar en hjärtstartare

Priset på en hjärtstartare varierar beroende på om du vill hyra eller köpa. Båda alternativen finns tillgängliga för företag och privatpersoner.
 
ViaMedici erbjuder hjärtstartare Samaritan PAD 500, 360 och 350 från Stryker, en av världens största tillverkare av hjärtstartare där fokus ligger på hög kvalitet och pålitlighet. Hjärtstartarna har europeiska komponenter och är tillverkade inom EU.
 
Det finns flera sätt att förvara och placera hjärtstartaren, både inom- och utomhus. Hjärtstartaren bör sitta synligt placerad och vara tydligt markerad för att snabbt gå att hitta.
 
Läs mer om våra hjärtstartare och förvaringslösningar

Både för företag och privatpersoner

Ofta ser man hjärtstartare i anslutning till olika vårdinstanser som sjukhus, vårdcentraler, vårdhem med mera. Även större offentliga lokaler, idrottsanläggningar och event är platser där hjärtstartare ofta går att finna.
 
Långt ifrån alla företag har en hjärtstartare på plats och vi behöver få ut fler av dem i samhället, för att göra det lättare att få tag i en apparat snabbt vid ett olycksfall. Det handlar om ett fåtal minuter från att ett hjärtstopp inträffar tills det är för sent att ha chans att rädda den drabbade.
 
Många gånger inträffar ett hjärtstopp i hemmet, då det ofta är här vi spenderar många av dygnets timmar. Att ha en hjärtstartare hemma är kanske inte något man brukar se hemma hos familj och vänner, men det är fullt möjligt och en väldigt god idé att äga en hjärtstartare som privatperson.
 
När det handlar om placeringen av hjärtstartaren så är det absolut bästa valet att placera den utomhus, tillsammans med ett larmat utomhusskåp. Här blir hjärtstartaren lättillgänglig för alla vid en nödsituation. Apparaten bör även registreras i hjärtstartarregistret, så att larmpersonal och livräddare kan lokalisera den när ett larm kommer in och så att människor i närheten kan upptäcka den på hjärtstartarregistrets karta.

Hyra eller köpa en hjärtstartare

Ska man hyra eller köpa en hjärtstartare? Båda alternativen är bra val, det viktigaste är att det finns en hjärtstartare till hands vid en nödsituation. Flera hyresavtal inkluderar service och kräver ingen bindningstid, vilket gör att du kan komma igång snabbt och få upp en hjärtstartare på arbetet eller i föreningen. Även flera olika förvaringslösningar erbjuds, beroende på vad som passar er lokal eller område bäst.
 
Köper du en hjärtstartare får du själv se till att underhålla den med service och byta ut batterier och elektroder vid behov. Se till att registrera hjärtstartaren i hjärtstartarregistret så blir den tillgänglig för alla.
 
Läs mer om att köpa hjärtstartare
 
Läs mer om att hyra hjärtstartare