Gå en utbildning i HLR vuxen med föreningen

Gå en utbildning i HLR vuxen med föreningen

På denna sida

  • Vem kan gå en utbildning i HLR vuxen?
  • Hjärtstartare och utbildning på hemmaplan
  • Hur ofta bör man gå en utbildning i HLR vuxen?
  • Vilka andra utbildningar förutom HLR vuxen finns det?

Har ni kunskap om HLR i er förening där ni bor? Eller i hobbyföreningen på båtklubben, fotbollsklubben eller där ni vistas på fritiden?
När ett plötsligt hjärtstopp sker så gäller det att agera snabbt och att någon med kunskap om HLR kan vara skillnaden mellan liv och död.

Vem kan gå en utbildning i HLR vuxen?

Utbildningen HLR vuxen vänder sig till både företag och privatpersoner. Ofta bokar företag in grupper för att utbildas samtidigt för att säkerställa att det alltid finns någon på plats med rätt kunskaper. Du kan såklart gå en kurs tillsammans med familj, vänner eller grannar också. Ett hjärtstopp kan inträffa var som helst, när som helst och faktiskt i alla åldrar också.

En hjärtstartare bör finnas i varje förening, och vara placerad tillgänglig för alla dygnet runt. Du kan även ha en hjärtstartare i ditt eget hem, men se då till att den är framplockad och synligt markerad så att den lätt går att hitta.
 
Läs mer om att köpa en hjärtstartare till bostadsrättsföreningen

Hjärtstartare och utbildning på hemmaplan

Man kanske inte tänker på att det är minst lika viktigt att ha närhet till hjärtstartare och någon som kan hantera den på hemmaplan, likaväl som när man är på jobbet. Tyvärr sker många hjärtstopp i just hemmet och här vill vi ändra förutsättningarna och öka chanserna till överlevnad i större utsträckning! Detta gör vi genom att placera ut fler hjärtstartare i samhället, och utbilda fler mer frekvent.
 
Har du reflekterat över var närmaste hjärtstartare finns när du är hemma, eller på landstället?
Var förberedd om olyckan skulle vara framme och undersök var du kan hitta närmaste hjärtstartare redan idag: Hjärtstartarregistret

Hur ofta bör man gå en utbildning i HLR vuxen?

Ofta ställs frågan hur länge ett certifikat från en HLR utbildning är giltigt, men egentligen handlar det mer om vikten att hålla sina kunskaper uppdaterade. Enligt rekommendationen så bör alla gå en HLR utbildning varje år, i och med att riktlinjer förändras och forskningen går framåt. För sjukvården är det andra rekommendationer som gäller, här måste man se till att gå oftare än så.
 
Många av oss kanske har lärt oss hjärt- och lungräddning någon gång, men det var många år sedan. Förutom att man säkerligen kommer att få nya kunskaper om man går en utbildning i HLR idag, så kommer vi också få ett ökat självförtroende att rycka in vid ett olycksfall. Ju snabbare behandling kan påbörjas desto högre är chanserna till att rädda livet på den som drabbats.

Vilka andra utbildningar förutom HLR vuxen finns det?

Det finns såklart flera kombinationer inom HLR, med eller utan hjärtstartare, inkluderande första hjälpen och en speciellt utformad utbildning för behandling av barn. Man kan även vidareutbilda sig till instruktör och på så sätt kunna utbilda andra i HLR.

Läs mer om respektive utbildning nedan:

  • HLR med hjärtstartare https://www.viamedici.se/utbildningar/hlr-med-hjartstartare/
  • HLR med hjärtstartare och första hjälpen https://www.viamedici.se/utbildningar/hlr-med-hjartstartare-forsta-hjalpen/
  • HLR & olycksfall barn https://www.viamedici.se/utbildningar/hlr-olycksfall-barn/
  • Instruktör i HLR med hjärtstartare https://www.viamedici.se/utbildningar/instuktor-i-hlr-med-hjartstartare/

 
Är du intresserad av att anmäla din förening till en utbildning i HLR? ViaMedici har erfarna instruktörer med många lyckade kurser bakom sig. Vi utbildar över hela Sverige, där du befinner dig!
 
Kontakta oss så hjälper vi dig hitta rätt HLR utbildning för er förening